Werkgevers laten geld liggen als het gaat om de No Risk Polis

Een werknemer met een WIA status of een Wajong status die aan het werk gaat bij een andere werkgever valt meestal onder de No Risk Polis. De No Risk Polis houdt in dat het UWV de loonkosten betaalt als de werknemer ziek wordt.

Wat is voor veel werkgevers de grootste kostenpost ? Jawel, zijn zieke werknemer.

Werknemers vertellen bij hun sollicitatiegesprek lang niet altijd dat er sprake is van een WIA of Wajong status. Deze werknemers denken vaak dat een Wajong of Wia status de kans op werk zal verkleinen. De werkgever mag er niet naar vragen tijdens het sollicitatiegesprek, dus hoe los je dit op als werkgever ?

Na twee maanden kun je vragen aan je werknemer of er sprake is van een WIA of Wajong status. De werknemer is verplicht hier naar waarheid op te antwoorden. Uiteraard mag dit alleen gebruikt worden door de werkgever om te verifiëren of er mogelijk sprake is van de No Risk Polis.

Stel dat het gebeurt dat de werknemer ziek wordt en ziek blijft gedurende twee jaar, ondanks alle inspanningen om de betreffende werknemer weer aan het werk te krijgen. In het geval van een bruto salaris van € 3.000,00 per maand levert dit de werkgever dus ongeveer (70% x € 72.000,00) €50.000,- op in geval van twee jaar ziekte en blijvende ongeschiktheid voor het eigen werk.

Bureau Bloem ondersteunt werkgevers die willen weten welke werknemers onder deze No Risk Polis vallen. Wilt u meer informatie ? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek met Louise van der Voort op nummer 06-50281765 of stuur een email naar [email protected]

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code